Bouw fase 2 Wilderszijde Bergschenhoek gestart

11 april 2022

Na een succesvolle start van de bouw van fase 2 (in december 2021), werd op 6 april jl. dit feit ook daadwerkelijk gevierd met de nieuwe bewoners. In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Groen en klimaatadaptief met in totaal 2.600 tot 3.000 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek. Wethouder Arends sloeg de symbolische paal voor het deelplan Wonen in Buyten fase 2.

Eerste paal
De start bouw is in het bijzijn van toekomstige bewoners officieel ingeluid. Na speeches van wethouder Kathy Arends en Corné Bok (directeur Ontwikkeling van Waal/Maas Wijkontwikkeling), was het tijd voor een officieel tintje: het slaan van enkele symbolische eerste “palen”. Omdat alle heipalen inmiddels al in de grond zitten, werden er dit keer 3 palen met o.a. de toekomstige straatnamen geslagen. Arends sloeg de eerste straatnaampaal voor 63 woningen uit fase 2 van dit plan: “Wilderszijde is belangrijk voor de toekomst van Lansingerland en de regio. Er is grote behoefte aan meer woningen. We voegen met Wonen in Buyten 144 koopwoningen in diverse prijssegmenten toe.” Corné Bok: “Voor alle betrokkenen is dit een mijlpaal, want de totstandkoming van het plan is een aardige puzzel geweest.” Met deze knipoog kregen alle aanwezigen een puzzel van Wonen in Buyten als cadeau.

Deelplan Wonen in Buyten
In Wonen in Buyten komen in totaal 144 woningen bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels waarop kopers hun eigen woning gaan realiseren. De bouw van fase 1 met 57 woningen is reeds in volle gang en er zal rond de zomervakantie begonnen worden met de eerste opleveringen. Fase 3, de laatste fase alweer van Wonen in Buyten, met 24 twee-onder-een-kapwoningen is ook volledig verkocht en de gronden zullen hiervan binnenkort getransporteerd worden en er daarna gestart kan worden met de bouw. Aan project Wonen in Buyten werken verschillende partijen nauw samen, waaronder Waal, Maas Wijkontwikkeling, Wonen à la Carte, gemeente Lansingerland, Dé Woonexpert, Van Herk makelaardij, Schieland Borsboom makelaars en Wubben Chan architecten.

Wilderszijde: Groen en duurzaam wonen
In Wilderszijde wonen, werken, bewegen en ontspannen mensen in het groen. In de wijk komt een aantrekkelijke mix van hoogwaardige, duurzame en betaalbare woningen met een dorps karakter. Van de ongeveer 2.700 woningen wordt een kwart sociale huur, 15% zal maximaal 254.000 euro gaan kosten en nog eens 10% is op maximaal 344.000 euro (NHG grens inclusief duurzaamheidsmaatregelen) geprijsd. Ook in Wonen in Buyten is een aantal woningen aangeboden onder de NHG-grens. De andere helft van de woningen in Wilderszijde komt in de vrije sector. Het wordt een wijk met prioriteit en ruimte voor fietsers en wandelaars, midden in de Randstad. Pal naast de nieuwe woonwijk liggen uitgestrekte polders met recreatiemogelijkheden en kunnen bewoners optimaal genieten van het buitenleven. Meer stadse voorzieningen zijn ook binnen handbereik.

220411 Wilderszijde fase 2 start 1
220411 Wilderszijde fase 2 start 2
220411 Wilderszijde fase 2 start 1
220411 Wilderszijde fase 2 start 2