Goodiebags en brochures vliegen weg op herfstachtige Nieuwbouwdag Schiedam

13 oktober 2020

De Nieuwbouwdag Schiedam 2020 trok op zaterdag 10 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur ongeveer 1.200 woningzoekenden bij het i-PUNT. In een open tent ontvingen de bezoekers de brochure ‘Bezoek de bouwplaats’ en goodiebags. In de andere tent konden zij op een groot scherm de zes wijkfilms bekijken die daar continu werden gedraaid. Ook het plan de Nieuwe Kethelpoort van Maas Wijkontwikkeling en FSD was te zien in deze film.

Doordat het soms regende, stelden sommige wandelaars of fietsers de bezichtiging van de 23 huidige en toekomstige woonplekken in Schiedam even uit. Met de zes handige routes in de brochure kunnen woningzoekenden ook later nog gaan wandelen of fietsen.

Woningbehoeften
Woningbouwregisseur van de gemeente Alexander Keizer was aanwezig bij de start van de filmpjes, gaf ter plekke antwoord op vragen van Schiedammers over woningbouwplannen en bezocht een aantal locaties: “Het is heel fijn dat je alle projecten op een rij ziet in deze brochure. Het wordt zo ook duidelijk hoe we werken aan de woningbehoeften van alle Schiedammers. Voor jongeren die starten op de woningmarkt en ook voor ouderen die levensloopbestendig willen wonen met een mogelijke zorgvraag. We werken aan betaalbare woningen voor gezinnen en met studio’s beantwoorden we de woonvraag van veel singles. Er komen sociale huurwoningen, maar ook luxe woningen voor mensen met een gevulde beurs. Je ziet meteen: Schiedam is voor iedereen.”

Prachtige luchtbeelden
De zes wijkfilms die om 10.00 uur online gingen met prachtige luchtbeelden van alle bouwlocaties, trokken op de eerste dag tot 16.00 uur online al 450 kijkers. De films over nieuwbouw in Centrum, Nieuwland, Oost, Zuid, West en Noord zijn te bekijken via de website www.nieuwbouwdagschiedam.nl.

De Nieuwe Kethelpoort
Het plan van Maas Wijkontwikkeling en FSD, de nieuwe Kethelpoort, is ook te zien in de film. In de goodiebags zat een uitnodiging voor de bewonersavond op 28 oktober aanstaande. Ben je nieuwsgierig? Meld je aan via de website: www.denieuwekethelpoort.nl.

Goodiebags en brochures vliegen weg op herfstachtige Nieuwbouwdag Schi
Goodiebags en brochures vliegen weg op herfstachtige Nieuwbouwdag Schi (1)
Goodiebags en brochures vliegen weg op herfstachtige Nieuwbouwdag Schi
Goodiebags en brochures vliegen weg op herfstachtige Nieuwbouwdag Schi (1)