Grond­reserverings­overeenkomst dNK Schiedam ondertekend

10 februari 2021

Gemeente Schiedam en Ontwikkelcombinatie FSD-Maas Wijkontwikkeling hebben in de afgelopen maanden vol enthousiasme de Nieuwe Kethelpoort (dNK) in Schiedam verder uitgewerkt.

Op 3 februari jl. werd de grondreserveringsovereenkomst voor het project getekend door Burgemeester Lamers (Gemeente Schiedam), Fransje Sprunken (FSD) en Corné Bok (Maas Wijkontwikkeling). Dat gebeurde in het gemeentehuis en geheel volgens de huidige coronamaatregelen. Partijen werken nu toe naar een anterieure overeenkomst.

Voor de uitvraag voor deze locatie aan de Nolenslaan in Schiedam werkten FSD en Maas samen met een sterk team aan adviseurs (waaronder Groosman architecten, BoschSlabbers landschapsarchitecten, VanRossum constructeurs, etc.). Dat werd in juni 2020 gepresenteerd bij de Gemeente met positief resultaat!

De Nieuwe Kethelpoort (dNK) wordt de nieuwe stadsbuurt van Schiedam, gelegen tussen het historisch hart van Schiedam en de jaren 60 uitbreidingswijk Nieuwland. Hier komt de nieuwe bezoeker of trotse bewoner vanuit de metro bovengronds. Dit is het moment om hen welkom te heten en het ‘Schiedamse’ gevoel te geven. Een modern en dynamisch gevoel van sfeervol water, monumentale pakhuizen, molens en de jeneverhistorie. Kortom DE identiteit van Schiedam!

De Nieuwe Kethelpoort bestaat uit twee stoere moderne pakhuizen met ongeveer 165 (huur)appartementen voor het middensegment, ca. 35 grondgebonden (koop)woningen, een parkeergarage en op de begane grond een commerciële ruimte.

De ontwikkelcombinatie FSD – Maas Wijkontwikkeling verfijnt de plannen in de komende maanden samen met de gemeente, buurtbewoners, geïnteresseerden en toekomstige bewoners.

Zoek je een woning in Schiedam? Schrijf je dan in via www.denieuwekethelpoort.nl.

210210 Grondreserveringsovk dNK
210210 Grondreserveringsovk dNK ai
210210 Grondreserveringsovk dNK
210210 Grondreserveringsovk dNK ai