Mooi en betaalbaar dankzij samenwerking architect en Maas Wijkontwikkeling

26 maart 2021

Een maatschappelijke ontwikkelaar die zich inzet om het tekort aan betaalbare woningen terug te dringen: die bestaat! En dat appartementen mooi en betaalbaar kunnen zijn, werd bewezen met onder andere het appartementencomplex aan de Snellemanstraat in Rotterdam.

Met een structuurmodel vanuit efficientie maakt Maas Wijkontwikkeling plannen praktisch maakbaar en betaalbaar. Dit keer in zeer binnenstedelijk gebied. Maas Wijkontwikkeling bracht haar kennis in voor Stichting Havensteder. Samen met Rob Ruoff Architecten werd het bouwkundig model esthetisch uitgewerkt. En het resultaat is zo mooi en goed, dat gevraagd werd het project in te zenden voor de Rotterdamse Architectuurprijs van 2021.

Dankzij hoogwaardige isolatie, elektrische radiatoren, boilers en zonnepanelen zijn de woningen volledig gasloos. Het gebouw bestaat uit 25 all electric appartementen in zes verschillende typen. Enkele appartementen zijn uitgevoerd als loft. Met dit programma beantwoordt Havensteder de vraag naar kleinere betaalbare huurappartementen in het sociale segment en draagt het bij aan een duurzamer Rotterdam. Het project ligt in de wijk het Oude Noorden in Rotterdam op de hoek van de Snellemanstraat en de Vletstraat. Het relatief kleine kavel waarop de appartementen gerealiseerd zijn, maakt deel uit van een, voor het Oude Noorden typerend, gesloten stedelijk bouwblok met afgeschuinde hoeken. Aan de binnenzijde van het bouwblok ligt een openbaar parkeerpleintje toegankelijk vanuit het Zwaanshals.

De prijsuitreiking van de 11e Rotterdam Architectuurprijs vindt plaats tijdens de Architectuur Maand in juni 2021. De Rotterdam Architectuurprijs brengt jaarlijks de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht. Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door Architectuur Instituut Rotterdam. Jaarlijks worden de beste gebouwen bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer.

Bekijk hier meer informatie over de inzending van project Snellemanstraat.