Start verkoop Fase 3 Buyten in Bergschenhoek

17 september 2021

In Bergschenhoek heeft Maas Wijkontwikkeling, in opdracht van Waal, samen met Visade 144 woningen ontwikkeld. Op 16 september ging de derde en laatste fase met in totaal 24 twee-onder-een-kap woningen in verkoop.

Het totale plan omvat rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels. De eerste fase die wordt gerealiseerd omvat 57 woningen. Na het supersnelle transport bij de notaris met in maar liefst 35 passeeracties op 1 dag vlak voor de vakantie zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden voor deze fase in volle gang. Eerst worden de bronnen geboord, waarna eind september de eerste heipalen de grond in kunnen.

Voor de tweede fase werd opnieuw een divers pallet aan woningtypen aangeboden: 63 woningen variërend van rijwoningen in verschillende grootten, twee-onder-één-kap-woningen, vrijstaande woningen en een aantal vrije kavels. Ook deze fase is volledig verkocht. Hiervan zal de bouw eind dit jaar van start gaan.

Plan Buyten is het eerste plan in de nieuwe wijk Wilderszijde, een toekomstgerichte klimaatadaptieve en groene wijk. Middenin een regionaal fietsnetwerk met OV in de directe nabijheid. In de woonstraat is veel ruimte voor groen, spelen en ontmoetingen. Buyten heeft centrumfuncties op korte afstand in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. In de directe omgeving zijn er diverse mogelijkheden voor waterrecreatie: de Rotte, Bergsche Voor- en Achterplas en de Zevenhuizerplas.

Een woning in Buyten is zowel van binnen als van buiten duurzaam. De woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp om de woning te koelen en te verwarmen. Daarnaast worden deze woningen gebouwd met een GPR-score van gemiddeld 8. Verder krijgen een aantal woningen ecologische voorzieningen zoals een insectenhotel, een vogelhuisje of een vleermuiskast en heeft elke bewoner een tuinadvies gekregen hoe hij of zij zijn of haar tuin het beste in kan richten voor flora en fauna. Ook het openbare gebied is duurzaam en klimaatadaptief door het gebruik van waterdoorlatende verharding met veel groen in de wijk.

Kijk voor meer informatie op: www.woneninbuyten.nl

210917 Buyten def 1
210917 Buyten def 2
210917 Buyten def 1
210917 Buyten def 2