Ontwikkelaar met een missie

We ontwikkelen samen, we delen de winst

We ontwikkelen leefbare wijken, betaalbare woningen en betere woonzorgomgevingen. Dat lukt door onze andere aanpak. We zoeken en vinden zelf kansen waar een wijk beter van wordt. Daarnaast zijn we helder in financiën: we delen onze businesscase en rekenen geen winst over sociale woningbouw. De winst uit andere woningen delen we met grondeigenaren, woningcorporaties en zorginstellingen of herinvesteren we in de wijk.

Ontdek het verhaal van Maas

Anders dan anderen:

Niet de makkelijkste weg

Wij starten vanuit de moeilijkste en belangrijkste opgaven: betaalbaar wonen en betere woonzorg. Een prettige, gezonde en veilige woonomgeving voor iedereen. Voor jong en oud, met of zonder zorg. Van kleine tot grote beurs, voor elke culturele achtergrond. We zien de potentie van de buurt, en we ontwikkelen mogelijkheden voor nieuwe impulsen. We adviseren overtuigend omdat we, anders dan vele anderen, betaalbaarheid en zorg niet zien als sluitpost. Dus zijn we bij uitstek de partner voor woningcorporaties, zorginstellingen en gemeenten.

Ontdek het verhaal van Maas
1

Hoe wij het anders doen:

Eerst rekenen, dan tekenen

Anders willen vraagt om anders doen. Creatief werken met braakliggende veldjes, vergeten en/of moeilijke kavels. Daar zien we kansen die anderen niet zien. We zoeken daarbij verbinding met grondeigenaren, corporaties en zorginstellingen. We starten met concepten en rekenmodellen, die een stuk dieper gaan dan gebruikelijk. Zo krijgen we op basis van data een uiterst gedetailleerd inzicht in de specifieke mogelijkheden van een plek. Dus juist niet starten mooie plaatjes en praatjes. Wij gaan eerst rekenen en dan pas tekenen. Altijd gebaseerd op duurzaam en modulair bouwen. Projecten in relevante versnelling brengen en zorgen voor een rendabele en voorspelbare uitkomst.

Ontdek het verhaal van Maas
2

Hoe wij het anders doen:

Meerdere perspectieven op winst

De noodzaak om sneller projecten van de grond te krijgen is groot. Dus zijn we volkomen transparant en werken we met open businesscases. Elk project start met eerlijke verdeling met onze partners. Samen de mix tussen sociaal, zorg, huur en koop bepalen. Zonder winst op onze sociale woningbouw, de marges op andere typen woningen stellen we samen vast. We delen de kosten, we delen de winst. We creëren een waardesprong die weer voor een deel kan worden ingezet voor betere zorg of leefbaarheid in de wijk.

Ontdek het verhaal van Maas
3

Ontwikkelen vanuit urgentie

Maas Wijkontwikkeling is wél een commercieel bedrijf. Maar we voelen vooral de urgentie dat het anders moet. Onze ontwikkelingen moeten bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Een slimmere mix van aanbod geeft de leefbaarheid van wijken een impuls. Met een kleine beurs ook toegang krijgen tot de woningmarkt, senioren die langer zelfstandig thuis wonen. Deze ontwikkelingen kunnen we versnellen. Maas heeft daarom een ander vertrekpunt en een ander verdienmodel.

Waarom kiezen voor Maas

Een ander verdienmodel, een ander uitgangspunt

De missie van Maas is anders. We laten graag zien hoe we werken aan de hand van nuchtere cijfers en transparante businesscases. Ons doel is om een coalitie te vormen met partijen die aan de slag willen met de sociale opdracht die Nederland heeft. Want het is onze overtuiging dat we betere wijken creëren door anders te ontwikkelen. Wijken waarin plaats is voor iedereen.

Adviseur en partners
Bekijk project

Projecten

Spijkenisse Nieuw Zuid

Lees verder
  • 7 woningen

Vossa Nova

Lees verder

Bommelerbosch

Lees verder
  • 12 woningen

De Parels

Lees verder
  • 16 woningen

Sluis16

Lees verder
  • 32 woningen

32Noord

Lees verder
  • 190 woningen

De Nieuwe Kethelpoort dNK

Lees verder
  • 144 woningen

Wilderszijde Buyten

Lees verder
  • 52 woningen

Hoflanen

Lees verder

De Missie van Maas

Maas is een ontwikkelaar met een maatschappelijke focus. Wij worden gedreven door maatschappelijk besef en urgentie. Met een onderscheidende visie en werkwijze willen we versnelling aanbrengen in het ontwikkelen van betaalbare woningen en betere woonzorgomgevingen in wijken. Met Maas willen we richtinggevend zijn voor de markt. Dat is waar het team van Maas Wijkontwikkeling voor staat!

Team Maas Wijkontwikkeling

Laatste nieuws

1 februari 2024

Een boom en insectenhotel als afronding Wonen in Buyten

Lees verder
24 januari 2024

Goed nieuws. Betaalbare woningen in de Rotterdam-Noord!

Lees verder
17 januari 2024

Een nieuw jaar, een nieuw duurzaam droomhuis?

Lees verder