Your browser does not support JavaScript

Na een intensief traject met omwonenden is in samenwerking met de Gemeente Utrecht een plan uitgewerkt voor 200 studentenwoningen aan de Opaalweg. In het plan is rekening gehouden met het behoud van zoveel mogelijk bestaand groen. Waar mogelijk worden bestaande bomen verplaatst of elders in het gebied gecompenseerd.

De verbinding met het naastgelegen park wordt door de gemeente verbeterd en de groenstrook aan de Opaalweg wordt aangevuld met gebiedseigen en inheemse soorten beplanting. Om de impact op de waterhuishouding te beperken, wordt gebruik gemaakt van een natuurlijke infiltratie van regenwater door middel van een tweetal wadi's langs weerszijden van het gebouw.

Via een glooiende hellingbaan in het landschap is de gemeenschappelijke fietsenkelder toegankelijk. Vanuit de lifthal komen de studenten in hun eigen woongroep.

De studentenkamers hebben een eigen badkamer en een gemeenschappelijke kookruimte. Vanuit deze kookruimte is er toegang tot de dubbelhoge balkons die tevens dienen als ontmoetingsplaats.

Voor de gevel is ervoor gekozen in te spelen op het landschappelijke karakter van de locatie gevelleien aan de kopgevels toe te passen. Via de langsgevel hebben de studentenkamers een eigen Frans balkon met daartussen bekleding van aluminium gevelbeplating in diverse groentinten.

De woningen zullen worden verhuurd door studentenhuisvester SSH XL.

De Opaal

200 studenteenheden met fietsenstalling
PlaatsUtrecht
LocatieOpaalweg
OpdrachtgeverSAREF/SSH
ArchitectKlunder Architecten
BouwStart bouw Q1 2019