Centrumplan Westwijk

Plaats Vlaardingen
Locatie Erasmusplein
Opdrachtgever Gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen
Architect KOW Architecten
Bouwtijd 07/18 – 12/19
2020DSC8848-1.jpg
2020DSC9231-1.jpg
2020DSC8823-1.jpg
2020DSC8716
2020DSC9291
2020DSC8848-1.jpg
2020DSC9231-1.jpg
2020DSC8823-1.jpg
2020DSC8716
2020DSC9291

Na een selectieproces vanuit Gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen heeft Waal de definitieve opdracht gegund gekregen voor het ontwerp en de realisatie van het energieneutrale sporthal- en appartementencomplex. Het plan van Waal en KOW werd geselecteerd op basis van meest economische inschrijving en visie op ontwerp, duurzaamheid en gezondheid.

Het ontwerp van KOW Architecten en Waal omvat 46 appartementen, een sporthal, horeca, commerciële ruimtes en de openbare buitenruimte. Het complex is geheel energieneutraal opgezet. Naast het energieconcept en de zeer dichte gebouwschil zijn de appartementen voorzien van full electric verwarming. De PV-panelen op de daken van het complex voorzien de appartementen en sporthal van energie.

De gemeente Vlaardingen en woningcorporatie Waterweg Wonen werken nauw samen aan de herstructurering en ontwikkeling van de Westwijk. Het Centrumplan Westwijk is de eerste grote ontwikkeling in de wijk die als vliegwiel dient voor daarop volgende locaties.

De appartementen zijn in opdracht van Waterweg Wonen gerealiseerd. De realisatie van sporthal, horeca, commerciële ruimtes en openbare buitenruimte werd in opdracht van de Gemeente Vlaardingen uitgevoerd.