Handelskade

75 appartementen
Plaats Maassluis
Locatie Taanschuurkade
Opdrachtgever Maasdelta
Architect Mulleners en Mulleners
Bouwtijd 03/2021 - 08/2022
Handelskade ai
Handelskade standp 07
Handelskade ai
Handelskade standp 07

Langs de Nieuwe Waterweg verrijst de nieuwe woonwijk De Kade. Een in ieder opzicht aantrekkelijke nieuwbouw met een grote diversiteit aan woningtypes in diverse prijsklassen. Van starterswoningen tot luxe panorama appartementen. Ruime 2 onder 1 kap woningen met tuin, stoere stadswoningen en appartementen aan de boomrijke kade. Zowel bestemd voor huur als koop en in diverse prijsklassen. Voor elk wat wils; starters, jonge gezinnen en senioren die gemak en comfort zoeken.

Maassluis heeft een rijke historie aan handel, scheepvaart en industrie. Dit blijkt ook uit de bestaande architectuur met de historische haven en de vele kades met pakhuizen en statige herenhuizen. In het ontwerp van De Kade is gezocht naar een combinatie van de sfeer van het oude Maasluis met het hedendaagse comfort en de voordelen van nieuwbouw.

Het project dat Waal heeft gerealiseerd, omvat 20 maisonnettes en 55 appartementen, in een woongebouw met zes woonlagen. Maasdelta verhuurt de woningen voor sociale huur. Waal verzorgde de turnkey levering aan Maasdelta.

Het gevelbeeld van de nieuwe huurwoningen doet denken aan Maassluisse pakhuizen. De materialen zijn stoer en industrieel. Het is een langgerekt blok aan de noordzijde van de brede Taanschuurkade. De woningen worden energiezuinig en gasloos gebouwd en zijn voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming.

Op de begane grond bevinden zich de maisonnette woningen met elk een eigen entree aan de Taanschuurkade. Ze bestaan uit een begane grond met woonkamer en keuken en een verdieping met 3 slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een voor- en achtertuin en een berging. Boven de maisonnettes bevinden zich 55 appartementen in verschillende formaten. Ze zijn gelegen aan een galerij en worden ontsloten via een ruime entree waar twee liften zijn. Op de begane grond heeft men een eigen berging.