District-U

13270 m2 BVO zorg
Plaats Vlaardingen
Locatie Olivier van Noortlaan
Opdrachtgever Zonnehuisgroep Vlaardingen
Architect Gortemaker Algra Feenstra
Bouwtijd 24 maanden
District U 2
District U 6
District U 1
District U 3
District U 4
District U 7
District U 5
District U 2
District U 6
District U 1
District U 3
District U 4
District U 7
District U 5

Het project District-U is de nieuwe stoere stadswijk in Vlaardingen die de stad verbindt met de Maas. Op de voormalige locatie van Unilever woon of werk je hier straks tussen het historische centrum van Vlaardingen en de Nieuwe Maas.

Vanuit een weidse en rauwe omgeving biedt een blik op voorbijvarende zeeschepen een spectaculair panorama! Met het vernieuwde Maaspark, het strand van Hoek van Holland en het centrum van Rotterdam om de hoek. In District U raak je nooit uitgekeken.

Zonnehuisgroep Vlaardingen en Maas werken gezamenlijk aan een plan van 174 studio’s die flexibel inzetbaar zijn voor een zwaardere zorgdoelgroep (een uniform concept dat geschikt is voor zowel psychogeriatrie als somatiek) verdeeld over 6 lagen. Per laag zijn er 2 woongroepen met een eigen woonkamer. In totaal omvat het gebouw 13.270 m2. Om het aantal transportbewegingen te beperken, is een speciale stortkoker in het gebouw opgenomen waarin afval en linnen gescheiden afgevoerd kunnen worden.

Het ontwerp wordt gemaakt door Gortemaker Algra Feenstra, constructief draagt Swinn bij in het ontwerpteam. ZRi verzorgt het bouwfysisch advies, M-Trix ontwerpt de installatie en Van Aarle de Laat verzorgt de projectmanagementrol voor Zonnehuisgroep Vlaardingen. De ontwikkelaar van dit project is Maas Wijkontwikkeling.

De thema’s betaalbaar wonen, ouderenhuisvesting en een leefbare wijk zijn erg belangrijk in deze samenwerking en sluiten dan ook heel goed aan op de doelstelling van Maas Wijkontwikkeling.