Huysmansstraat

29 woningen
Plaats Schiedam
Locatie Huysmansstraat
Opdrachtgever Woonplus Schiedam
Architect Toorman Architecten
Bouwtijd 12/11 - 06/12
Huysmansstraat1-scaled-1.jpg
Huysmansstraat2-scaled-1.jpg
Huysmansstraat1-scaled-1.jpg
Huysmansstraat2-scaled-1.jpg

De bouwlocatie is gelegen in Schiedam-West, in een wijk die ca. 5000 woningen omvat. Het project betreft de nieuwbouw van 29 grondgebonden woningen die 52 boven- en benedenwoningen van begin jaren ’20 van de vorige eeuw vervangen. Het project is binnenstedelijk gelegen en is verdeeld over drie blokken gebouwd. Elk blok werd tegen de bestaande bebouwing gebouwd.

De uitstraling van de nieuwe woningen in jaren ’30 stijl sluit aan op die van de woningen in de buurt. De woningen beschikken over 4 of 5 slaapkamers en hebben een oppervlakte van ca. 100 m2. In de diepe achtertuin staat een houten berging. De woningen worden verhuurd.

De woningen zijn gefundeerd op prefab betonnen heipalen, waarvan een deel is voorgeboord. De trillingen zijn continu gemeten met trillingmeters. Op de heipalen liggen prefab betonnen funderingsbalken. De wanden zijn gebouwd van licht beton en massief beton. De gevels bestaan uit metselwerk, voorzien van hardhouten kozijnen.

Dankzij de prefab bouwmethode en een strakke LEAN planning, is de overlast voor de buurt zoveel mogelijk beperkt en werd het project in korte tijd gerealiseerd.