Nieuwe Thuis

8 woningen
Plaats Vlaardingen
Locatie Willem Beukelsz. straat
Opdrachtgever Maas wijkontwikkeling
Architect Wubben Chan Architecten
Bouwtijd 02/2022 - 01/2023
Nieuwe Thuis
Nieuwe Thuis
Nieuwe Thuis
Nieuwe Thuis
Nieuwe Thuis
Nieuwe Thuis
Nieuwe Thuis
Nieuwe Thuis

Dichtbij het centrum van Vlaardingen in de Oostwijk, zijn door Maas Wijkontwikkeling 8 eengezinswoningen ontwikkeld. Het betreft een locatie die geruime tijd braak lag midden in een dichtbebouwde wijk. De woningen werden ontworpen door ZVA Architecten.

 

Voor het ontwikkelen van een verouderde wijk – met veel woningen die nog op gas zijn aangesloten en een slechte isolatie hebben – is dit een positieve toevoeging. De locatie lag al heel lang braak en is nu opgevuld met 8 nieuwe duurzame woningen, gebouwd vanuit het woonSlim concept van Waal. Ook de directe woonomgeving kreeg een nieuwe inrichting met zowel parkeerplaatsen voor de bestaande parkeerbehoefte als voor de nieuwbouwwoningen.

De woningen zijn voorzien van een bodemwarmtepomp, warmte-terugwin-installaties en een goede schil. Daarmee zijn het dan ook zeer duurzame woningen. Deze woningen zijn verkocht aan een belegger en worden in de vrije sector huur aangeboden. Ze zijn daarom compleet met wandafwerking, een dakkapel, keuken en tuinafscheidingen. Zo draagt deze toevoeging van 8 woningen bij in de ontwikkeling van de wijk.