Rijnvaart

44 appartementen
Plaats 's-Gravenzande
Locatie Rijnvaartweg
Opdrachtgever Wonen Wateringen
Architect Wubben Chan Architecten
Bouwtijd 06/19 - 06/20
Rijnvaart
Rijnvaart
Rijnvaart
Rijnvaart
Rijnvaart
Rijnvaart
Rijnvaart
Rijnvaart
Rijnvaart
Rijnvaart

In opdracht van Wonen Wateringen realiseerde Waal aan de Poelkade/Rijnvaartweg in ’s Gravenzande 44 appartementen. Het ontwerp wordt gekenmerkt door twee identieke bouwblokken die gezamenlijk een krachtige en herkenbare compositie vormen in de stedenbouwkundige opzet van het gebied Rijnvaart. De bouwblokken reageren zowel op het water langs de Poelkade als op de nieuw te bouwen woonwijk.

De uitstraling van deze alzijdige ’tweeling’ gebouwen is eigentijds, fris en luchtig. Er is voornamelijk gebruik gemaakt van lichte materialen en lichte kleuren in de hoogbouw. Middels een stoere steenachtige (hufterproof) plint zijn de gebouwen verankerd aan het maaiveld. De gevels zijn functioneel en systematisch qua opzet. Door de afwisselende plaatsing van de raamkozijnen in combinatie met de uitkragende balkons hebben de gebouwen een speels uiterlijk. Binnen dit dynamisch vlakkenspel zorgen de karakteristieke horizontale aluminium banden voor verfijning, rust en eenduidigheid.

De hoofdstructuur van het ontwerp is compact, functioneel en efficiƫnt. Dit leidt niet alleen tot een logisch bouwbaar en betaalbaar complex, maar ook tot een fijne woonomgeving voor de bewoners.