Overeenkomst De Parels ondertekend

15 december 2023

Op 14 december 2023 tekenden wethouder Armand van de Laar (stadsontwikkeling) namens Gemeente Rijswijk en Corné Bok namens Maas Wijkontwikkeling de overeenkomst voor het plan in de Park-As van RijswijkBuiten. Hier zijn 12 ruime eengezinswoningen ontwikkeld door Maas onder de naam “Wonen in de Parels”.

De eengezinswoningen zijn de allereerste woningen met energielabel A++++ met prestatiegarantie van minimaal 10 jaar. Dit houdt in dat de woningen niet alleen heel duurzaam zijn omdat een woning (gemiddeld over een jaar bij normaal verbruik) evenveel stroom gebruikt als opwekt, maar dat het onderhoud en garantie aan de warmtepomp, bron, boiler en zonnepanelen 10 jaar inbegrepen zijn bij de koop van de woningen. Daarmee zijn de prestaties van de duurzame installaties in de woningen voor de duur van minimaal 10 jaar garandeert. Hierdoor kunnen kopers gebruik maken van aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden.

‘Wij vinden het belangrijk om waarde toe te voegen aan de woningen. RijswijkBuiten loopt voorop wat betreft duurzaamheid. Toch besloten wij om extra te investeren in duurzaamheid. Dankzij het A++++ energielabel met prestatiegarantie gelden er aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden. Hierdoor zijn de woningen voor een grotere doelgroep bereikbaar. Daarnaast hebben de woningen een eigen regenwateropslag onder de woning. Optioneel kunnen kopers ervoor kiezen om hun regenwater te hergebruiken voor bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet’, aldus Corné Bok van Maas Wijkontwikkeling.

Wethouder Armand van de Laar beaamt dit. ‘Het energielabel A++++ inclusief prestatiegarantie is niet de enige maatregel die de woningen betaalbaarder maakt. Zo is het in dit project ook mogelijk om grond waar de woningen op wordt gebouwd niet te kopen, maar te huren van de gemeente Rijswijk. Beide maatregelen maakt voor veel mensen een belangrijk verschil tussen het wel of niet kunnen kopen van een woning. Daarnaast vinden wij het mooi om te zien dat Maas extra investeert in duurzaamheid, en al helemaal als daardoor de woningen voor een grotere doelgroep bereikbaar zijn.”

Op dit moment zijn de woningen onder optie toegewezen. Rond de zomer van 2024 zal de bouw van de woningen van start gaan. Meer informatie over het project is te vinden via: www.wonenindeparels.nl.

foto 2
foto 1
foto 2
foto 1