Betaalbaar wonen

Ontwikkeling van betaalbare woningen
Het structurele tekort aan woningen in ons land loopt jaar in jaar uit verder op. Niet omdat het probleem onvoldoende wordt onderkend. Wel omdat marktpartijen een voorkeur hebben voor ontwikkelen in het duurdere koopsegment. Kan het anders? Ja, bijvoorbeeld met het woonSlim-concept van Maas Wijkontwikkeling. Volwaardige huur- of koopwoningen van twee lagen en een kap die binnen bereik liggen van doelgroepen die op de markt nu geen woonruimte kunnen vinden.

Urias Santos Bakker

Havensteder

Havensteder hecht veel waarde aan een goede samenwerking met vaste partners. Zo zijn er in het oude Noorden al diverse projecten met Maas Wijkontwikkeling samen opgepakt, zoals de Wolstraat. Een locatie midden in de stad waar gebouwd kon worden, maar waar het al 10 jaar niet is gelukt om tot een haalbaar plan te komen. Mede door het initiatief van Maas met een mix aan sociaal, middenduur en koop is het nu wel gelukt en krijgen we zo wel de versnelling. Door de kwaliteit die wordt toegevoegd maken we het gebied beter, komen er de benodigde extra woningen in de stad. En dan ook nog voor diverse doelgroepen, waaronder de voor ons zo belangrijke sociale huurwoningen!

Viola en Angelique

Kopers Bovenwoning Hoflanen

Het was super spannend om een eerste huis te kopen. Er wonen hier allemaal redelijk jonge stellen. Wij zijn ontzettend blij dat wij de kans hebben gekregen om als starter hier, op deze mooie locatie, een woning te kunnen kopen. Voor ons is het prima met een dakterras en het Wilheminapark op loopafstand.

Frank de Bruijn

Gemeente Rijswijk

Maas Wijkontwikkeling kwam zelf met een alternatief, in plaats van 10 dure en grote rijwoningen, 20 betaalbare compactere woningen. Vanuit de gemeente hebben wij Maas de ruimte gegeven dit te onderzoeken en te onderbouwen dat dit mogelijk was. Door van de gebaande paden af te wijken hebben wij in RijswijkBuiten nieuwe doelgroepen kunnen bereiken en meer betaalbare woningen kunnen ontwikkelen.

Emile Klep

Woonplus Schiedam

Het project Fabriplein was in meerdere opzichten een stedenbouwkundige uitdaging. Het renoveren van de oorspronkelijke woningen bleek geen optie. We wilden goed aansluiten op de woonvisie van de gemeente; meer eengezinswoningen met tuin. Tegelijkertijd was een belangrijke eis de unieke sfeer van het plein te behouden.

Gaandeweg het project moesten we de plannen nog aanpassen. Om deze goed aan te sluiten bij onze actuele duurzaamheidsambities, hebben we hier zeer energiezuinige woningen (NOM en NOM-ready) van gemaakt. Samen met Maas is dit alles heel goed gelukt. De projectleiders van Maas, de gemeente en Woonplus wisten elkaar snel te vinden en zaten regelmatig met de klankbordgroep van buurtbewoners om de tafel. We hebben samen in Schiedam West een aantrekkelijke en duurzame woonlocatie gecreƫerd om trots op te zijn.

Sprekende voorbeelden

  • 16 woningen

Sluis16

Lees verder
  • 32 woningen

32Noord

Lees verder
  • 200 appartementen

De Opaal

Lees verder