Start bouw betaalbare woningen Maassluis feestelijk gevierd

19 oktober 2023

Rustig wonen dichtbij het centrum: 81 nieuwe woningen Sluispolder-West

Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. bouwen en volkshuisvesting) verrichtte de feestelijke handeling met Frank van Velzen (directeur wonen Maasdelta) en de 1e kopers van de grondgebonden koopwoningen. Na de sloop van 74 portiekwoningen aan de van Lennepstraat, PC Hooftlaan en Vondellaan heeft Maasdelta als initiatiefnemer de ontwikkeling gezamenlijk opgepakt met Maas Wijkontwikkeling en Waal.

Wethouder Kuiper: “We vieren vandaag een belangrijke volgende stap in de herstructurering van Sluispolder-West: de start bouw van 81 duurzame woningen en het mooier maken van de toegang naar het centrum van Maassluis. Deze 16 koopwoningen en 65 huur appartementen in de sociale en middeldure huur zijn heel goed nieuws voor de toekomstige bewoners in hun nieuwe woonomgeving”.

65 sociale en middeldure huurappartementen

Het gebouw vormt de ingang naar de wijk en heeft op de hoek van de PC Hooftlaan – Vondellaan een hoogteaccent. De gemetselde bloembakken aan de Vondellaan in combinatie met de steenkeuze sluit goed aan op de Tuindorp architectuur van Sluispolder-West.

Er is een gevarieerd woningaanbod met 2-, 3- en 4-kamerwoningen die zijn voorzien van een duurzame bodemwarmtepomp. Daarnaast hebben alle woningen een eigen berging op de begane grond. Het dak van de energie zuinige woningen wordt ‘groen’ aangelegd en ook komen er zonnepanelen op. Alle appartementen krijgen een terugliggend balkon of terras. De appartementen op de verdieping zijn te bereiken via een overdekte galerij. Ook komt er voor de bewoners een ontmoetingsruimte met keuken. Deze ruimte is mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de overheid.

16 duurzame en betaalbare eengezinswoningen

Corne Bok (directeur van Maas Wijkontwikkeling) geeft aan trots te zijn op het feit dat 15 van de 16 woningen onder de NHG grens vallen. De 16 woningen zijn verdeeld over drie verschillende woningtypen. De verschillende woningtypen en de accenten in het metselwerk geven het woonblok een speels en statig karakter. De grote ramen aan de achterzijde zorgen voor een extra lichte woonkamer.

De woningen zijn voorzien van een (bodem) warmtepomp en daarnaast zijn alle woningen met een kap energieneutraal (beng 2=0) dankzij zonnepanelen op het dak. Door middel van vloerverwarming en koeling behoudt de woning een comfortabele temperatuur.

Op deze unieke plek genieten jong en oud van rust en veel groen en zijn tegelijkertijd alle faciliteiten van de stad binnen handbereik: het beste van beide dus!

 

sluis-16