Vossa Nova

7 woningen
Plaats Rotterdam
Locatie Schiedamseweg
Opdrachtgever Maas Wijkontwikkeling
Architect Wubben.Chan architecten
Bouwtijd Q3 2024 t/m Q3 2025
Vossa Nova
Vossa Nova
Vossa Nova
Vossa Nova
Vossa Nova
Vossa Nova

Vossa Nova: Een leefbare wijk door toevoeging van 7 stadswoningen en een maatschappelijke plint in Rotterdam-West. Deze plint biedt ruimte voor een kinderdagverblijf en draagt daarmee bij aan de sociale cohesie en leefbaarheid van de wijk. De woningen hebben een oppervlakte van circa 120 m².

De woningen, ontwikkeld door Maas Wijkontwikkeling en ontworpen door architect Wubben Chan, bevinden zich aan de Schiedamseweg, op een toplocatie nabij het Marconiplein. Deze locatie biedt een dynamische levensstijl met tal van voorzieningen.

Een stadswoning met de entree op de begane grond, maar ook gelegen boven het kinderdagverblijf, wordt onderdeel van een leefbare wijk met maatschappelijke betrokkenheid. De eengezinswoningen van Vossa Nova bieden een ruimtelijke woonbeleving die je zelden in de stad vindt. De woningen icombineren het gemak van de stad met de rust en ruimte van een duurzame leefomgeving. Geschikt voor zowel alleenstaanden, als stellen zonder kinderen, als gezinnen en dit alles dankzij de flexibele indeling, verdeeld over vier woonlagen. Elke woning is ontworpen met aandacht voor detail en comfort, en biedt voldoende ruimte voor een dynamisch gezinsleven of een actieve levensstijl als alleenstaande. Deze eengezinswoningen zijn perfect voor wie bewust kiest voor een duurzaam leven in de stad, zonder in te leveren op de kwaliteit en het comfort van wonen.

Vossa Nova onderscheidt zich door een sterke focus op duurzaamheid. De woningen zijn niet alleen energiezuinig, maar moedigen ook een autovrije levensstijl aan. Dit project biedt oplossingen voor de moderne stadsbewoners die op zoek is naar een balans tussen het dynamische stadsleven en een groene, duurzame toekomst. Met deze gedachten is Vossa Nova zorgvuldig ontworpen. Gericht op kwaliteit, comfort en duurzaamheid, waarmee het een belangrijke bijdrage levert aan de duurzame ontwikkeling van Rotterdam.