Sluis14

14 woningen
Plaats Maassluis
Locatie Rhijnvis Feithstraat
Opdrachtgever Waal Ontwikkeling
Architect ZVA Architecten
Bouwtijd 06/2020 - 02/2021
Sluis14
Sluis14
Sluis14
Sluis14
Sluis14
Sluis14

Aan de Rhijnvis Feithstraat in Maassluis realiseerde Waal 14 moderne, duurzame grondgebonden gezinswoningen. In deze compleet vernieuwde woonwijk aan de rand van de gezellige historische binnenstad en op een unieke plek kan genoten worden van rust en veel groen, maar zijn tegelijkertijd alle faciliteiten van de stad binnen handbereik: het beste van beide dus! Rust, ruimte en reuring.

Er zijn twee woningtypen: hoekwoning Thirza of rijwoning Julia. De hoekwoningen hebben een stoere dwarskap en de accenten in het metselwerk geven het woonblok een speels karakter. De grote ramen aan de achterzijde van de woning zorgen voor een extra lichte woonkamer.

Via de ruime hal (met toilet) loopt men direct door naar de lichte woonkamer met open keuken van bijna 35 m². Een uitbouw was optioneel. Aan de voorkant van de woning bevindt zich de open keuken. De woonkamer is aan de achterzijde en geeft toegang tot de beschutte achtertuin. Zowel de hoek- als rijwoningen in plan Sluis14 hebben een tuin van ruim 9 meter. Gelegen op het zuidwesten kan hierin volop van de zon genoten worden.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers van 7, 12 en 14 m2. De badkamer biedt genoeg ruimte voor een inloopdouche, wastafel en tweede toilet. De tweede verdieping van 19 m² kon naar eigen wens worden ingedeeld.